Behandelingen

Pedicure standaard
Een standaard pedicurebehandeling bestaat uit het knippen van de teennagels, verwijderen van eelt en likdoorns en eventueel behandelen van nagelproblemen als ingroeiende nagel. Eelt en nagels worden glad gefreesd en gepolijst met de pedicuremotor. In de praktijk wordt gewerkt met een nattechniek pedicuremotor zodat de behandeling geheel pijnloos is. De nagelomgeving wordt gereinigd en tot slot krijgt u een korte voetmassage met een speciale voetcrème. Het geven van adviezen over voetklachten of voetverzorging als ook schoeisel behoort ook tot de taak van de pedicure. Als u voor de eerste behandeling in de praktijk komt zal ik een anamnese (vragen ziektegeschiedenis) afnemen en voetonderzoek uitvoeren en een behandelplan opstellen. Hier wordt extra tijd voor ingepland.
Pedicure extra
Dit is een standaard pedicurebehandeling met als extra een voet/onderbeenscrub of een voet/onderbeenmassage met massageolie.
Deelbehandeling
Behandeling van één onderdeel aan de voet zoals ingroeiende teennagel, likdoorn verwijderen, nagels knippen en polijsten etc.
Screening reuma, diabetes en overige risicovoet
Bij voeten met een risico is het van belang om de gezondheid van de voeten goed in beeld te brengen. Op uw verzoek kan ik een voetscreening uitvoeren. Tijdens de screening wordt het oppervlakkig en dieptegevoel in uw voeten getest, de huidtemperatuur wordt gevoeld, uw schoenen worden onderzocht, uw schoenmaat in relatie tot de lengte van de voet worden bekeken en er worden statische en dynamische blauwdrukken van uw voeten gemaakt. Uiteindelijk volgt een op maat gemaakt behandelplan.
Antidruk techniek
Antidruk techniek kan toegepast worden bij het tijdelijk verlichten en ontlasten van een drukplek op de voet. Bijvoorbeeld na het verwijderen van een likdoorn, het verwijderen van eelt op de bal van de voet of het drukvrij leggen van een pijnlijke knok. Per situatie wordt bekeken welk materiaal het meest geschikt is.
Orthese
Een orthese is een op maat gemaakt siliconen hulpstuk om druk te ontlasten. Een orthese kan gemaakt worden bij hamertenen, klauwtenen, ruiterteen, likdoorn op of tussen de tenen, hallux valgus en nagelwalproblemen.
Nagelbeugel
Bij ingroeiende teennagels kan ik een nagelbeugel bij u plaatsen. Hiermee kan de nagel gereguleerd worden en de druk verminderd. In de praktijk werk ik met de BS Spange, een kunststof strip die op maat van uw nagel gemaakt wordt en daarna verlijmt wordt op uw nagel. Deze techniek is uitermate geschikt voor diabetici. Tevens werk ik met het de Gorkiewicz-spange, ook veertje genoemd. Dit is een soort ijzerdraadje dat zich vormt naar de kromming van de nagel. Met behulp van acryl of gel wordt deze beugel vast gezet op uw nagel. Deze techniek is vooral geschikt voor sterk rond groeiende nagels. Bij een eenzijdige ingroeiing van de nagel maak ik gebruik van de Luga Clip. De Luga Clip is een dun, flexibel, kunststof plaatje dat op de nagelplaat wordt gelijmd. Er wordt rekening gehouden met de zijde van de nagel (lateraal of mediaal) die het sterkst is ingegroeid.
Nagelreparatie acryl of gel
Schimmelnagels, traumanagels, nagelhoeken die te ver ingeknipt zijn en dreigen in te groeien en gescheurde nagels kunnen gerepareerd worden met gel of acryl. Zowel een gedeeltelijke nagelreparatie is mogelijk als ook een hele nagelprothese (op voorwaarde dat er een derde van de natuurlijke nagel aanwezig is). Nagelreparatie kan zowel medisch als cosmetisch ingezet worden. Zie ook NCM Sculpture gel.
NCM Sculpture gel
Met NCM Sculpture gel kunnen afgebrokkelde, beschadigde en verkleurde nagels gecorrigeerd worden. De Sculpture gel kan ook ingezet worden bij mycose (schimmel) aan de nagel. De door mycose aangetaste nagel wordt zo ver mogelijk weg gefreesd waarna de gel wordt geplaatst. Ondertussen kunt u gewoon verder gaan met uitwendige behandeling van de mycose nagel. In geval van ingroeiende (tunnel) nagels kan de gel ook geplaatst worden om een rechtere groei van de nagelplaat te bewerkstelligen. De gel wordt uitgehard onder een uv- of ledlamp en is flexibel wat betekent dat u er alles mee kunt doen zoals bijv. sporten.
Foot Wellness All About Feet
Het is heerlijk uw voeten eens lekker te laten verwennen. Deze behandeling start met een lauw warm voetenbad met een verzorgend badzout. Onder het genot van een kopje thee of koffie kunt u even ontspannen achterover leunen. Vervolgens worden uw voeten en onderbenen gescrubt. Een scrub verwijdert dode huidcellen, maakt de huid zacht en voorkomt overmatige eeltvorming. Na de scrub wordt een hydraterend en verzorgend masker op de voeten aangebracht. De voeten worden warm ingepakt zodat het masker zijn werk kan doen. Tot slot worden uw voeten en onderbenen heerlijk gemasseerd, u kunt kiezen uit verschillende massageoliën. Het is uiteraard mogelijk deze voetverwenbehandeling te combineren met een standaard pedicurebehandeling of uit te breiden met nagels lakken. Bij de voetverwenbehandeling mini wordt het voetenbad achterwege gelaten, verder zoals hierboven beschreven.
Voetreflexzonemassage
Voetreflexzonemassage is een eeuwenoude natuurgeneeswijze die ervan uitgaat dat er op de voet punten, reflexzones genoemd, liggen die corresponderen met organen, zenuwbanen en spieren in het lichaam. Door druk uit te oefenen op deze reflexzones wordt een reactie veroorzaakt in het deel van het lichaam dat correspondeert met de reflexzone. Stimulatie van de reflexpunten zorgt voor een betere doorbloeding van de organen en weefsels en de afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem wordt bevorderd. De massage is ontspannend, stressverlagend en helpt bij het bereiken van harmonie en evenwicht. Een ontspannende voetreflexzonemassage bij All About Feet begint met een voetenbad met Chinese voetenbadkruiden. Het voeten-kruidenbad stimuleert de doorbloeding ('voedt' het bloed), bevordert het ontgiften van het lichaam, zorgt voor warme voeten, bevordert de vitaliteit en stimuleert de spijsvertering. Tevens zijn de voeten goed schoon en wat zachter zodat een voetmassage effectiever wordt. Tijdens het voetenbad kunt u genieten van een kopje koffie of thee. Vervolgens kunt u ontspannen achterover leunen en ontvangt u een ontspannende voetreflexzonemassage.
NCM Soakoff gellak
Soakoff gellak is een gel in de vorm van een nagellak die ca.zes weken mooi resultaat geeft op de nagels van de voeten. Verkrijgbaar in verschillende kleuren of in French pedicure. Er is geen droogtijd, de gel wordt uitgehard in de ledlamp. Schoenen kunnen direct weer gedragen worden, er is geen gevaar voor beschadiging. De Soakoff gel geeft een schitterend blijvende hoogglans op de nagels en biedt bescherming en versteviging van de natuurlijke nagel. U heeft zes weken lang geen omkijken meer naar de teennagels, ideaal voor de vakantie!
Nagels lakken
Na een pedicure behandeling kunt u uw teennagels in een mooie kleur laten lakken. Uw teennagels worden gelakt in twee lagen kleur en daar over heen een topcoat. U kunt uw eigen nagellak meenemen, dan worden uw nagels daarmee gelakt, of u kunt een flesje nagellak uitkiezen in de praktijk. Het flesje nagellak krijgt u na afloop mee naar huis. In de praktijk werk ik met de nagellakken van Golden Rose.